Seveda, ultrazvok trebuha je zelo varen . Gre za zelo visoko zvočne valove kateri se odbijajo d naših organov ter tako tvorijo sliko, katero lahko mi vidimo in s pomočjo katere lahko vidimo če je kaj narobe in temu primerno reagiramo. Sama priprava ultra zvoka je zelo hitra in nam ne vzame veliko časa prav tako pa tudi ni dolgo samo izvajanje ultrazvoka. Pri Bolj zahtevnih pacientih kjer je primer bolj resen ali pa, da težje vidimo, kar hočemo lahko sam poseg traja eno uro drugače pa približno 20min. Gre za neboleč ter povsem nenevaren poseg tako, da vas ne rabi skrbeti.

Ultrazvok trebuha pa ni edini ter kdaj potrebujemo tudi ultrazvok katerega drugega organa ter žil. Posebno se gre za tiste organe ter žile, katere lahko zelo slabo vplivajo na naš zdravje če niso v najboljšem redu. S tem mislim na srce, raznih različnih žil (arterije, vene…).

Ultrazvok trebuha

Za ultrazvok trebuha mora biti pacient tešč vendar more imeti poln želodec tekočine piti pa je potrebno vodo ali nesladkan čaj. Najbolj priporočljivo je, da pacient spije pol litra vode približno 30min pred samim ultrazvokom. Kot že omenjeno mora biti pacient tešč vendar če je sam pregled poseg predviden popoldne mora biti pacient tešč vsaj šest ur.

Ultrazvok trebuha je namenjen ter zaradi njihove varnosti uporabljen tudi na nosečnicah s katerim lahko mogoče vidimo spol otroka, kako je obrnjen in podobno. Z pomočjo le tega pa se lahko odločimo oz. specialisti na tem področju če je potrebna kakšna operacija ter če je, kakšno potem predlagajo. Z pomočjo ultra zvoka se lahko tudi orientirajo ter s tem lažje ter hitreje pomagamo če je le ta potrebna.

V zgornjem linku si lahko pogledate ter tudi naročite za pregled z doktorji iz tega področja, kateri vam bodo hitro z nasmeškom ter z mirno roko pomagali.