Potreba po otroški posteljici

Kdaj se je pri vas pojavila potreba po otroški posteljici? Je otroška posteljica našla svoje mesto v vašem domu še predno je na svet prišel vaš otrok? Zagotovo? Če pa še ni, pa je verjetno to bil eden od prvih nakupov po rojstvu vašega otroka. Zakaj? Zato, ker ima otroška posteljica izjemno vlogo pri njegovem odraščanju in posledično razvoju. Nudi mu vso varnost in ugodje spanca. Katerega pa vemo, da ne sme nič zmotiti, če želimo, da je naš dojenček tudi zadovoljen in miren.  Tako so otroške posteljice en od nakupov, ki se zgodi relativno hitro že med nosečnostjo.

otroške posteljice

Vsak človek ima določene potrebe, z odraščanjem se običajno te večajo in se spreminjajo. Pri dojenčku pa so potrebe enotne in vsak dojenček potrebuje hrano, miren dom in udobno posteljico. Sproti pa se bomo prilagajali njegovim drugim potrebam. Torej, potreba otroške posteljice je velika in se pojavi že s prihodom dojenčka na svet. In, ker se tega zavedamo, bomo želeli, da je ta del našega doma, še predno dojenček zapusti varnost maminega trebuha.

Otroška posteljica mora izpolnjevati le nekaj lastnosti in sicer, da je udobna in kakovostna. Navsezadnje nam je verjetno nekaj pomemben tudi videz, pa vendar v prvi vrsti želimo ponuditi našemu dojenčku miren spanec. In s tem smo zagotovo vplivali tudi na svojega in se nam morebiti ne bo potrebno zbujati tako pogosto, kot če bi se, če otrok ne bi imel primerne posteljice.

Otroške posteljice so torej pravzaprav potreba, saj ne želimo, da se dojenček stiska z nami v naši, kjer se bo verjetno počutil utesnjeno in tudi glede na to, da v globokem spancu ne vemo, kaj počnemo, se želimo izogniti, da bi kakorkoli nehote poškodovali otroka. In zato je otroška posteljica odlična rešitev, česar se torej zavedamo že veliko prej pred otrokovim rojstvom.