Ogrevanje z IR paneli

V podjetju Ekolis d.o.o., vam nudijo kakovostne IR panele, ki so evropskega porekla in predstavljajo alternativo dragemu električnemu ogrevanju ter fosilnim gorivom. Tam so specialisti za področje IR rešitev zato vam ne nudijo zgolj izjemne ponudbe za ogrevanje z IR paneli, temveč tudi celovit in sistematičen pristop z brezplačnimi ogledi ter meritvami vaših poslovnih, bivalnih in industrijskih prostorov, na podlagi katerih vam pripravijo kar se da najboljšo ponudbo. Poleg tega vam naredijo tudi izračun prihranka pri stroških ogrevanja. Na koncu se izkaže, da prihranek ni tako zanemarljiv.

Torej, pokličite jih in se pozanimajte o prednostih ogrevanja z IR paneli in prijetni radiaciji, ki vas greje s sončnim žarkom podobnim božanjem.

IR paneli

Se sprašujete zakaj pa IR paneli? IR paneli vam omogočajo tudi do 65% prihranek če primerjamo z ogrevanjem na fosilna goriva. Grelni paneli so zelo učinkoviti in sposobni, saj kar 99% električne energije pretvorijo v toplotno, obenem pa ne segrevajo zraka, temveč predmete ki se nahajajo v prostoru.

Princip delovanja ogrevanja z IR paneli temelji na oddajanju toplotnih valov, katere prijetno občutimo na način kot da bi čutili božanje sončnih žarkov. Sami IR valovi namreč ne ogrevajo zraka okoli nas, ampak neposredno delujejo na predmete ki so v prostoru. Tako nam ogrejejo stene, tla ter ostale predmete v prostoru, le ti pa potem oddajajo svojo toploto v okolico. Toplota se nato enakomerno razporedi po prostoru in posledične ne pride do razlik ne glede na višino prostora. To se lahko dogaja pri klasičnem ogrevanju, saj se topel zrak zadržuje višje, pri stropu. Pomembna prednost ogrevanja z IR paneli je tudi v tem, da z ogrevanjem ne dvigujemo prahu ter posledično pršic, poleg vsega pa z gretjem sten omejujemo še razraščanje gliv in plesni, kar je zelo pomembno za vse, ki imate težave z alergijami. Tako je prašen in suh zrak zaradi ogrevanja preteklost.