Različni objekti za svoje potrebe potrebujejo različne vrste vrat. Največkrat se za industrijske objekte uporabljajo rolo vrata, o katerih lahko preberete več na https:/www.adoor.si/industrijska-rolo-vrata/. Taka vrata, ki se imenujejo tudi industrijska vrata so zelo priljubljena zaradi svoje izdelave, saj so vzdržljiva in ne zavzamejo veliko prostora. Lahko se namestijo v različne vrste industrijskih objektov, ki spadajo v različne industrije in zato so tudi zelo raznolika. Za svoje potrebe se pri rolo vratih lahko izbira med vrstami modelov z različnimi dimenzijami, oblikami, zasteklitvami in barvnimi kombinacijami. Na tak način se poskrbi, da vrata res služijo svojemu namenu in prispevajo k boljšemu in učinkovitejšemu poteku delovnega dne.

rolo vrata

Prednosti rolo vrat

Rolo vrata so priljubljena izbira za različne industrijske objekte. Najdete jih pri večini skladišč, pa tudi pri razstavnih avtomobilskih salonih in podobno. Njihova glavna naloga je, da se enostavno in hitro odprejo in zaprejo. Zaradi tega so primerna tudi kot prehodi med prostori z različnimi temperaturami. To se največkrat opazi, če je zunaj dež ali veter. In čeprav se največkrat uporabljajo na zunanjosti stavb, se jih lahko namesti tudi v notranjosti. Lahko so zgolj kot pregrada med različnimi prostori, lahko pa nastopijo kot vrata za v hladilne ali zamrzovalne prostore.

Odpirajo se na različne načine. Najbolj osnovni način je pritisk gumba za dvigovanje in spuščanje vrat. Lahko pa se nastavijo tudi tako, da se odprejo avtomatsko. Ne glede na način odpiranja, je hitrost odgovorna, da se za rolo vrata ne porablja veliko električne energije, kar prispeva k skrbi za okolje. In kljub enostavnosti rolo vrat, so zelo vzdržljiva. Narejena so tako, da so dobro zaščitena proti vplivom iz zunanjega okolja. Za to v prvi vrsti poskrbi material iz katerega so rolo vrata narejena, poleg tega pa imajo še dodatne zaščitne plasti, ki ščitijo pred udarci in ostalimi zunanjimi vplivi.