Zobozdravnika nihče preveč ne mara, zato pa ga nekateri tudi ne obiskujemo redno. In seveda zaradi tega včasih pride do velikih težav, kjer je tudi potrebna kakšna operacija. Takrat pa se jočemo in stokamo kaj bo sedaj, kako nas bo bolelo. Najbolj pametno je redno hodit k zobozdravniku, da se težave rešujejo sproti. Najbolj nas sigurno stisne, ko slišimo reženjska operacija. Sigurno se najprej vprašate kaj je to za eno operacijo, kaj mi bodo delali. Z reženjsko operacijo vam odstranijo največkrat parodontalne žepke. To se zgodi, ko redno ne umivamo zob in se nabirajo zobne obloge ter pride do kariesa.

reženjska operacija

 

Mogoče ste kdaj že imeli kakšno operacijo pri zobozdravniku oziroma strokovnjaku na tem področju. Saj te operacije ne izvaja vedno sam zobozdravnik ampak parodontolog, ki je zato usposobljen. Raženjska operacija res ni prijetna zadeva, ko jo vam morajo narediti, boste pa dobili lokalno anestezijo, tako da ne boste ničesar čutili. Karies, krvaveče dlesni, zobni kamen in druge bolezni vas lahko tako daleč privedejo, da boste potrebovali raženjsko operacijo. Zato skrbite za svojo higieno, kar pa je pomembno obiskujte redno zobozdravnika. Težko je to nekomu reči, sem sama med njimi, ki ga ne obiskujem redno, samo takrat, ko me že vse boli.

Pri določenih težavah, lahko rečemo, da smo sami krivi. Če boste si prebrali na spletni strani LuxDental kaj je to reženjska operacija boste mogoče malo drugače začeli razmišljat. Ampak to vse spada k zobozdravstvu, zato ne bit presenečeni, ko boste slišali za ta postopek. Saj pravim, mogoče ste ga že kdaj opravili in niste vedeli prave besede za to operacijo oziroma postopek. V LuxDental so vsi izkušeni na tem področju, imajo izkušeno ekipo za vsako težavo, ki jih prinašajo naši zobje. Zato se naročite za pregled in naj pogledajo kako vaši zobje izgledajo in upam, da ne boste rabili te oparacije, čeprav potek pod lokalno anestezijo.