Kovinski nadstreški

V podjetju http://www.zugic-sp.si/nadstreski/  izdelujejo vse vrste ograj in vrat, so poleg vsega specializirani tudi za izdelavo vseh vrst nadstreškov. Najbolj pogosti so kovinski nadstreški za avto, ki jih naročijo naročniki, kateri tudi sporočijo dimenzije in namen le tega produkta. Naslednji najpogostejši produkti so nadstreški pred vhodom v hišo ali stanovanje, nad zunanjimi stopnišči, nadstreški nad terasami in balkoni.  Preden začnejo izdelavo , vedno izračunajo statiko oziroma nosilnost nadstreška (konstrukcije), saj nikakor ne smejo dopustiti, da bi se le ta zrušil pod težo snega ali pa da bi imele vpliv druge vremenske motnje.

nadstreški

Statik izračuna ter določi iz kakšnih nosilnih stebrov bo konstrukcija sestavljena, priporoča pa tudi s kakšno kritino naj bodo nadstreški kriti. Na podlagi njegovih izračunov stranki po potrebi izrišejo skico ter jim svetujejo, pokažejo načrte za lažjo predstavo kako bo vse skupaj izgledalo. Pred montažo stranka po njihovih načrtih naredi točkovne temelje za postavitev vseh stebrov. V kolikor pa stranka nima izvajalca zidarskih del pa za izdelavo točkovnih temeljev poskrbi podjetje Žugič kar samo. Izbirate lahko med različnimi debelinami in vzorci ter barvami. Razen čiščenja z vodo ne potrebuje nobenega posebnega vzdrževanja. Na vašo željo vam uredijo tudi odvodnavanje deževnice. Skratka se vam prilagodijo v najboljši možni meri.

Kovinski nadstreški so lahko odprtega ali zaprtega tipa. Zaprete jih lahko z različnimi materiali kot so trimo plošče, les, steklo, pločevina in druge. Konstrukcijo nadstreška vam zaščitijo z vročim pocinkanjem in vam jo po želji pobarvajo, obenem pa če nimate drugega izvajalca vam konstrukcijo tudi pokrijejo. Kovinski nadstreški imajo v primerjavi z lesenimi daljšo življenjsko dobo,  kar je zelo pomembno. Vzdrževanja praktično ni, medtem ko morate les redno zaščititi pred zunanjimi vplivi. Kovinski pa so antikorozijsko zaščiteni in na željo kupca tudi obarvani. Ne smete pa pozabiti in zanemariti da so kovinski nadstreški negorljivi.