Vas zanima podjetništvo in ekonomija? Potem je Ekonomska fakulteta prava za vas! Vpis na Ekonomsko fakulteto ni zapleten.

ekonomska fakulteta

Po opravljeni srednji šoli si lahko vzamete leto premora, ali pa se vpišete na študij. Veliko fakultet ima sprejemne izpite, a ne skrbite. S pravimi informaciji vas bo ekonomska fakulteta sprejela v svoje predavalnice. Prijava in vpis na oba dodiplomska programa za posamezno študijsko leto potekata v določenih rokih, ki so napisani na določeni strani. Ekonomska fakulteta vam ponuja  dva prijavna roka. In sicer prvi prijavni rok je od 12. februarja do 18. marca 2019, drugi prijavni rok pa je od 22. do 29. avgusta 2019. Prosta vpisna mesta bodo objavljena na spletnem portalu eVŠ. Kaj se zgodi v drugem roku?

V drugem roku, se lahko na še prosta mesta prijavijo dijaki, ki so zamudili prvi prijavni rok, ali pa se niso uvrstili v nobenega. Če pa še ostanejo prosta vpisna mesta pa vam Ekonomska fakulteta nudi še rok za zapolnitev, ki pa je od 25. do 26. septembra 2019 do dvanajste ure. Tako kot prej, bodo rezultati objavljeni na spletnem portalu. 

Kaj morate upoštevati? Upoštevati morate dejstvo, da če imate tuje dokumente o končanem šolanju v tujini , in želite nadaljevati študij  v Sloveniji, si morate priskrbeti odločbo o priznanju pravice do nadaljevanja izobraževanja v Republiki Sloveniji. Torej vaše šolanje mora biti priznano.

Študij poteka 3 leta in vsebuje 6 semestrov. imate lahko 180 kreditnih točk, način pa je lahko reden in izreden študij. Po opravljenem študiju, dobite naziv diplomirani ekonomist. Kaj pa predmetnik? Predmetnik pa sledi takole. Imate več usmeritev in sicer: denar in finance, poslovna ekonomija, mednarodna ekonomija, bančni in finančni management, management ( je lahko izreden), mednarodno poslovanje  (dvojna diploma, lahko v angleščini), podjetništvo, poslovna logistika, poslovna informatika, računovodstvo in revizija, trženje ( zopet dvojna diploma in je v angleščini)  in turizem.

Kaj pa šolnina? Ekonomska fakulteta ima šolnino za posamezen letnik izrednega bolonjskega študija za študijsko leto znaša 3000 EUR.  Izredni študij pa znaša 2550 EUR.