Tudi v naših avtih je poleti zelo vroče, zato so že pred leti začeli delat v avte klime. Klima v avtu nam veliko pomeni, posebej, če moramo v tisti največji vročini se peljati na kakšno daljšo pot. Avtomobilske klime, nam v današnjem času zelo olajšajo potovanje, so pa tudi dodaten strošek. Ko imamo klimo v avtu, moramo tudi za njo skrbeti, jo redno polniti in vzdrževati.

polnjenje klime

 

Polnjenje klime je še en dodaten strošek na našem avtu. Nič nam ne zdrži večno, vsaka stvar se enkrat pokvari ali pa jo moramo napolniti. Tako so tudi klime na naših jeklenih konjičkih. Ste mogoče že kdaj ugotovili, da vaša klima ne deluje več, kot bi morala. Seveda odšli ste do bližnjega servisa ali vašega mehanika, kjer je preveril klimo v avtu. Klime v avtu ne morete napolnit sami, tudi ne morejo vsi mehaniki. Če imate že dalj časa avto z klimo, sigurno veste kam avto odpeljati, ko je vaša klima prazna. Če vas bolj podrobno zanima kako poteka polnjenje klime, ostanite pri mehaniku in spremljajte ves postopek, samo sami ne počnite tega doma, ker nimate opreme za te reči.

Kako pogosto morate napolnit klimo je težko povedat. Vse je odvisno kako pogosto klimo uporabljate in tudi kakšen avto vozite. Najboljše, da enkrat na leto peljete na pregled tudi klimo, da vam pogledajo, če bo potrebno kaj urediti. Takrat bodo tudi pogledali, če je vaša klima potrebna polnjenja. Če se hočemo poleti hladit v avtu z klimo, moramo redno skrbeti tudi za njo. Če ne, bomo morali se hladit na drugačen način ali pa nam bo vroče. Vemo tudi, da včasih z klimo v avtu nekateri pretiravajo in se zgodijo šoki. Zato po pameti, ne ohlajate preveč avta poleti, čeprav vam je vroče in redno jo polnite, da bo klima delovala.