Razmišljate o tem, da bi si uredili ali pa prenovili teraso? Ja, poletje se bliža, zato je zdaj skrajni čas, da se lotite tega opravila. Zakaj ne bi terase opremili z lesom in tako pripomogli k čistejšemu okolju? Kliknite na https://www.abc-net.si/les-za-terase in si oglejte, kakšne lepe terase se da narediti v lesenem stilu. Verjamemo, da boste navdušeni!

les za teraso

Z lesom lahko ustvarite prijetno teraso za druženje.

Terasa je za mnoge zelo pomemben kotiček hiše. Na njej lahko zjutraj spijete kavo, se družite s prijatelji in družino, uživate v sončnih dneh, priredite družinsko kosilo, berete knjige, opravljate službene obveznosti … Vse je odvisno od velikosti in dizajna terase. Les za teraso da vsaki terasi prav poseben efekt. S premišljeno izbiro lesa, lahko na terasi ustvarite pravi mali raj, ki bo postal vaš najljubši in najbolj oblegan del hiše. Les mora biti odporen na različne vremenske razmere, saj gre za dolgoročno investicijo in si verjetno ne želimo, da bo že po nekaj kapljicah dežja začel izgubljati svojo barvo ali kaj podobnega. Biti mora tudi v skladu z ostalim pohištvom na terasi, da bo vse skupaj ustvarilo prijeten ambient.

Kakšen les je najbolje uporabiti za sanjsko teraso? V zadnjem lasu je zelo priljubljen tropski les za teraso, kot je na primer teak, ipe ali cumaru, ki je zelo trpežen. Pri nas lahko dobite tudi sibirski ali visokogorski macesen ali pa skandinavski bor. Izbira lesa je odvisna od tega, kako želite, da terasa na koncu izgleda – če želite temnejše tone, boste morali uporabiti temnejši les in obratno, prav tako je nekaterim pomembna trdota lesa, cena ali prestižen videz. Kombinacij je ogromno, odločite pa se za tisto, kar je vam najbolj všeč. Les za teraso ne potrebuje posebne nege, vsake toliko časa ga lahko le premažete s premazom za zaščito. Ne glede na to, kakšen les boste izbrali, vsaka terasa bo v leseni izvedbi izgledala domače in naravno in na njej se bodo vsi radi zadrževali.