Gumi tepihi so dandanes zelo popularni. Gumi tepihi se nahajajo v večini vozil, saj so pomembni del zaščite samega vozila. Prednosti tepihov iz gume je ta, da so vsi čvrsto pritrjeni na dno vozila in se ne morejo premikti, saj bi v primeru drsenja hitro izgubili samokontrolo tako nad stopalke, kot nad samim vozilom. Večina vozil ima priložene štiri tepihe, vendar obstajajo vozila katera imajo največ dva oziroma največ po osem tepihov. Take vozila niso klasična in jih uvrščamo med posebna vozila, saj so tudi mnogo večja od klasičnih. Informacije si lahko preberete na strani withcar.si/ponudba/gumi-tepihi.

Gumi tepihi

Gumi tepihi so v večini različnih oblik ter velikosti, saj se morajo prilagajati vsakem modelu avtomobila ne glede na to, iz katere firme izhaja. Gumi tepihi imajo še eno večjo prednost in to je čisščenje. Tepihi iz gume, se zelo radi hitro čistijo. Enostavno jih speremo z vodo, oziroma dodamo malo posebnega detergenta, kateri je namenjen samo in izključno čiščenju tepihov. Posebnosti tepihov z gume so ta, da imajo zelo visoke robove, kar nudi vozilu še dodatno zaščito tako pred umazanijo, kot pred ostalimi snovmi. Tepihi so narejeni iz kvalitetne gume, saj se zelo počasi obrabljajo, zato jih ni treba menjavati tako pogosto, kar je tudi eden izmed ključnih dejavnikov, zakaj kupiti prav to vrsto tepihov. Tepih vam nudi izjemen položaj tako samega stopala kot samega telesa, saj je tudi od tepihov odvisno kako mi sedimo, kajti če nam tepih drsi, se hitro znajdemo v ležečem položaju, kar je za voznika daleč od dobrega.

Gumi tepihi, kateri so naprednejši, ter cenovno na višjem nivoju, vsebujejo, tako imenovane čepke, s katerimi imajo tepihi iz gume odličen oprijem dna, ter kar je najbolj pomembno, se ne premikajo in dajo ustrezno počutje stopalom,ter potrebno mirovanje, katera je obvezna dolžnost samega tepiha. Toplo vam priporočam, da si naročite tepihe iz gume, saj so izjemno kvalitetni, ter kakovostni. Ne bo vam žal.