Toplotne črpalke so ena izmed najučinkovitejših ogrevalnih metod. Na pram preostalim metodam ogrevanja bivalnih prostorov, kot so ogrevanje na pelete, uporaba zemeljskega plina, kurilnega olja in električnega ogrevanja, toplotne črpalke omogočajo večjo varčnost. Kronotermove toplotne črpalke nudijo možnost ogrevanja objektov, kot tudi sanitarne vode. Toplotne črpalke za svoje delovanje izkoriščajo nekonvencionalne vire toplote, torej zrak, zemlja in voda.

Podjetje Kronoterm nudi tudi možnost daljinskega upravljanja, pri katerem uporabniki ne potrebujejo stati zraven same toplotne črpalke, pač pa lahko temperaturo uvajajo s pomočjo daljinca, pametnega telefona ali tablice.

Kronoterm je razvil toplotne črpalke, ki so celo tišje od hladilnika, delujejo pa na osnovi geotermalne energije. Nova družina toplotnih črpalk GEOS (WPG-07(21)-(K)2 HT) je primerna tako za novogradnje kot za starejše objekte ter tako za talno kot tudi za radiatorsko ogrevanje.

toplotne črpalke

 

Toplotne črpalke GEOS (WPG-07(21)-(K)2 HT) so varčne, tihe, možno pa jih daljinsko upravljati.

Toplotne črpalke in vrste

Poznamo več različnih vrst toplotni črpalk. Toplotne črpalke zrak/voda, Toplotne črpalke voda/voda, Toplotne črpalke zemlja/voda in hibridne toplotne črpalke. Princip zrak/voda izkorišča zrak, ki je neizčrpen vir energije in je povsod na voljo. To je najcenejša vrsta toplotne črpalke. Če se odločite za vrsto voda/voda boste izkoriščali toploto podtalnice, toplotne črpalke zemlja/voda izkoriščajo toplotno energijo, shranjeno v kameninah oz. v zemlji. Četrta opcija so toplotne črpalke zemlja/voda in zrak/voda izkoriščajo toplotno energijo tako okoliškega zrak ali toploto pridobljena iz zemlje (geosonda ali zemeljski kolektor). Združujejo lastnosti toplotnih virov toplotnih črpalk zrak/voda in zemlja/voda.

Ne glede na vrsto, pa so toplotne črpalke dolgoročno najcenejši, hkrati pa okolju najprijaznejši vir ogrevanja.