Lepilni trak ali selotejp je nepogrešljiv element vseh gospodinjstev pa tudi različnih podjetij. To velja za podjetja, ki se ukvarjajo s skladiščenjem in pošiljanjem izdelkov in tudi vsa ostala podjetja, kjer je vedno potrebo nekaj zalepiti. Za vse, ki si želite lepilni trak, je ponudba selotejpa kar na spletu, verjetno najboljša izbira. Tam boste našli zadostne količine lepilnega traku različnih dimenzij in moči, zato boste zagotovo dobili tisto, kar zares potrebujete.

selotejp

Za kaj vse uporabljamo selotejp?
Lepilni trak se navadno uporablja za lepljenje dveh površin skupaj, najpogosteje pa gre za zapiranje škatel in drugih paketov. Na ta način je paket celovito zaprt in onemogoča uhajanje njegove vsebine. Kvalitetno zapiranje paketov je predvsem za podjetja, ki se s tem ukvarjajo, ključnega pomena in prinaša dobro poslovanje. Ti paketi in embalaže pa so navadno različni, kar pomeni, da poznamo več vrst selotejpov. Navadno se razlikujejo po dimenziji, moči in lepilnih nanosih. Prav tako pa danes poznamo možnost prilagajanja lepilnih trakov različnim podjetjem. Tako je postalo izjemno popularno, da se selotejp opremi z logotipom podjetja, z informacijami o podjetju ali pa s posebnimi barvami, vse po izbiri stranke. Na ta način že zunanjost paketa promovira podjetje in posledično povečuje prepoznavnost, kar je za podjetja ključnega pomena.

Različne vrste selotejpov
Ker so površine, ki se lepijo skupaj različne, poznamo tudi več vrst selotejpov. To se nanaša predvsem na različne dimenzije, moči in pa lepilne nanose. Uporaba različnih lepilnih trakov je pomembna, da se zagotovi optimalno delovanje. Tako bomo za lepljenje valovite lepenke uporabili drugo vrsto selotejpa, kot za karton, ki ni recikliran. Poznamo selotejpe, ki so široki 48 milimetrov ali pa 75 milimetrov, seveda tudi druge dimenzije, a sta ti dve najpogostejši. Tudi po dolžini navitja se lepilni trakovi razlikujejo, odvisno je od tega, ali gre za standardni ali strojni selotejp. Prvi je navadno dolg 66 metrov ali 132 metrov, strojni pa 660 metrov ali 990 metrov. Prav tako se razlikujejo po moči, ta je odvisna od količine plasti lepila in se lahko prilagodi. Lepilo samo pa je lahko solvent oz. naravni kavčuk, akril oz. lepilo na vodni osnovi ali pa sintetični kavčuk oz. hot melt. Izbira lepila je odvisna od temperaturnih okolij uporabe in podlage, kamor boste lepili.