Odvetnik za gospodarsko pravo je specializiran za podjetja in njihovo pravo. Odvetništvo – Prus Pipuš pa je eno izmed najuspešnejših na tem področju. Odvetnik za gospodarsko pravo se ukvarja z vsem, kar se tiše podjetja, od ustanovitve, delovanja, zakonodaje, papirjev v podjetju in tudi sporov z drugimi podjetji ali posamezniki. Ukvarja se tudi s prevzemi, prodajo, nakupom, spremembo lastništva in še marsičem, kar potrebujete v zvezi s podjetjem, ki je dejansko pravna oseba in je izključno podvržena določenim zakonom in pravilom.

odvetnik za gospodarsko pravo

Odvetnik za gospodarsko pravo se v glavnem ukvarja s statusnim pravom in pravom gospodarskih poslov. Statusno pravo zavzema razna pravila in načela, ki veljajo za organizacije in njihov položaj v družbi. Drugi del prava pa se ukvarja z gospodarskimi posli in medsebojnimi razmerji med gospodarskimi družbami, ko gre za promet blaga in storitev na trgu.

Odvetnik za gospodarsko pravo svojim klientom svetuje takrat, ko se sklepajo posli in je zraven pri različnih fazah, kar se lahko dogaja tudi na dnevni ravni, zato nekateri odvetnika najamejo, ker je zanje to ceneje, drugi pa ga tudi zaposlijo. Pripravil bo pogodbe in tudi cenil tveganje za posamezen posel. Tako boste gotovi, da je vaše pravno tveganje minimalno in boste lahko nemoteno poslovali.

Če pride do spora pa vas bo odvetnik zastopal na sodnih in izvensodnih obravnavah z vašo prisotnostjo ali pa brez vas. Vsekakor vas dober odvetnik vedno opozori na možnosti za uspeh pravnega spora in vas opomni na to, kateri so riziki tveganja, da se lahko odločite, kaj boste storili kot zastopnik in odgovorna oseba vašega podjetja.

Resna podjetja vedno sodelujejo z odvetniki in ne delujejo sama brez strokovne osebe, ker se vedno lahko kje zalomi tako, da zadeve niso več rešljive in vas to lahko veliko stane ali pa celo je treba podjetje zapreti. To je škoda, ker vam odvetnik lahko pomaga, da se temu izognete.