Nosite očala in vam gre na živce, da se vam le-ta pogosto rosijo ali umažejo? Jih pogosto kam založite in potem v naglici iščete povsod po stanovanju? Vas očala ovirajo pri izvajanju kakšne dejavnosti? Morda nosite leče, a ste naveličani tega, da jih morate pogosto menjavati, pravilno shranjevati itd.? Potem si v tem članku preberite, kako odpraviti dioptrijo s pomočjo laserja. Gre za neboleč in hiter poseg, ki pa vam lahko spremni življenje na bolje.

odprava dioptrije

Odprava dioptrije še nikoli ni bila tako preprosta.

Odprava dioptrije je danes mogoča z lasersko operacijo oči. Gre za najnovejši način, s katerim je odprava dioptrije hitra in brez stranskih učinkov. Izvaja se tako, da izkušeni strokovnjaki z laserskim žarkom preoblikujejo vašo roženico tako, da se svetloba od nje odbija drugače. Tehnologija za lasersko operacijo oči se ves čas izpopolnjuje, zato so tovrstne operacije danes povsem varne in dostopnejše kot so bile včasih.

Gotovo se sprašujete, ali je vsak kandidat primeren za lasersko operacijo oči. V splošnem je odgovor ja, obstaja pa nekaj priporočil, ki se jih je dobro držati – imeti morate zdrave oči, brez kakšnih infekcij ali drugih stanj, ki bi lahko vplivala na kasnejše celjenje; stari morate biti vsaj 21 let; vsaj eno leto pred operacijo morate imeti stabilen vid (stalno dioptrijo); operacija v času nosečnosti ali dojenja je odsvetovana.

Obstajajo vsaj tri različne metode za lasersko operacijo oči, vsaka pa ima svoje prednosti in slabosti. Celoten postopek se opravi zelo hitro in je neboleč. Morda boste kakšen dan po operaciji čutili manjše nelagodje, večjih težav pa ne boste imeli. Večina pacientov se lahko že naslednji dan vrne na svoje delovno mesto, kar pomeni, da poseg res ni invaziven in ne vpliva na vaš način življenja. Pred operacijo vam bo kirurg natančno predstavil celoten postopek in vam podal smernice za okrevanje.

Odprava dioptrije še nikoli ni bila tako enostavna. Če ste tudi vi naveličani nositi očala ali leče se posvetujte s svojim optikom glede laserske operacije oči čim prej in si zagotovite boljši vid!