Kaj sploh life coach pomeni?  S čim se life coach ukvarja in ali njihove metode dejansko delujejo. Life coach je pravzaprav trener za različna področja vašega življenja. In seveda tukaj se nam poraja vprašanje ali niso to ljudje, ki smo jim nekdaj pravili psihiatri ali pa psihologi. Life coach predstvaja pravzaprav psihologa, psihiatra in še trenerja za nevrologi stično programiranje našega telesa.

Pravzaprav z učenjem odpravlja naše slabe zapise in navade ter nas s pomočjo različnih tehnik pripelje do izboljšave razumevanja življenja. V življenju že kot otrok namreč pridobivamo različne zapise in navade, ki pa nam skozi odraščanje postanejo breme ali težava. Včasih slišimo kako ljudje pravijo očitno imam slabo karmo ali pa zakaj ravno jaz. Pri teh vprašanjih nam life coach omaga razumeti težavo zakaj ravno vi in kako se z težavo spopasti. vedno se začne z razlago problema in izražanju naših čustev in občutkov v tistem trenutku. Pri podanih občutkih pa life coach z pomočjo podvprašanj, ki so seveda zelo enostavna in na trenutek se nam zdijo zelo otročja odpira naše globje strahove in težave.life coach

Pravzaprav 90 procentov strahov in preprek v našem življenju izvira iz našega otroštva. Zato je pri teh terapijah dobro vrniti v otroštvo in se spopasti z težavami, ki smo jih imeli. Vedno se je potrebno spomniti tudi dobrih občutkov in te dobro zasidrati kot jim pravijo strokovnjaki za nevro logistično programiranje ali tako imenovani life coachi. Napaka, ki jo počnete v življenju včasih ni tako majhna in verjetno ste slišali od svojega bližnjega izrek imaš pa slabo navado. Ob takih priložnosti je dobro poiskati strokovno mnenje life coacha in se o zadevi pogovoriti, saj nikoli ne veste v kakšnih situacijah vas ravno ta omejuje. Veliko lahko naredite na sebi že z pravilnim izražanjem in postavljanjem kakovostnih vprašanj sogovorniku. Le ta morajo biti skrbno izbrana saj z napačnim vprašanjem lahko delamo slabe zapise.