Vse več ljudi ima probleme z vidom in marsikdo si tega enostavno ne želi priznati in si zakrivajo oči pred resnico dokler niso primorani oditi na pregled in jim tam potrdijo slabovidnost. Nekako je razumljivo, da starejši ljudje izgubljajo vid zaradi starosti, a vse več je tudi mlajših, katerim že pri rosnih dvajsetih močno peša vid. Vsekakor je za slabšanje vida v največji meri kriva tudi današnja tehnologija, saj mladi enostavno več ne preživljajo prostega časa na prostem v družbi, pač pa se jih vse več zapira v stanovanja in preživlja čas pred računalnikom.vidDandanes ogromno mladih ure in ure preživi za računalniki ter dolgo v noč igrajo razne igrice. Da ne omenjam socialnih omrežij, ko že skoraj ni osebe, ki ne bi bila registrirana na vsaj enem socialnem omrežju. Socialna omrežja pa niso problem le mladih, pač pa tudi starejših. Vse več je tudi starejših, ki so registrirani na socialnih omrežjih in enostavno si več ne predstavljajo življenja brez interneta in napredne tehnologije.

Vse pogosteje se dogaja, da se družba mladih dogovori za pijačo, a ko pridejo v lokal in si vsak naroči svojo pijačo, se enostavno povedano vsi potopijo v svoje telefone in sploh ne zaznavajo več svoje okolice. Tudi s stalnim strmenjem v pametne telefone si ljudje uničujejo vid, poleg tega pa tudi držo hrbtenice in še bi lahko naštevali. Na samem začetku se posamezniki tega sploh ne zavedajo in tudi zato si ne želijo priznati, kajti kako bi lahko bilo možno, da bi oni postali slabovidni le zaradi strmenja v telefone ali daljšega igranja igric.

Mnogi si vid uničujejo tudi tako, da cele večere in tudi noči gledajo priljubljene serije na internetu in če je le možno na prenosnih računalniki. Kot pa lahko vemo je možno prenosni računalnik postaviti kamorkoli želimo in ga tako mnogi vzamejo zvečer v posteljo in na njem spremljajo razne filme in priljubljene serije. S tem, ko pa imajo prenosni računalnik preblizu in po možnosti še ugasnjeno luč pa zelo slabo vplivajo na svoj vid.

Vsekakor bi bilo zelo priporočljivo, da bi se ljudje začeli zavedati kaj vse vpliva na njihov vid in na podlagi tega tudi kaj spremenili. Že če bi manj časa preživeli za računalniki ali pa jih imeli vsaj na primerni razdalji z primerno osvetlitvijo bi ogromno pripomogli k izboljšanju svojega vida. V kolikor pa je opaziti, da se vam vid slabša pa je priporočljivo v najkrajšem možnem času oditi na pregled in tako poskrbeti za svoj vid.