Izdelava nagrobnih spomenikov

Prav vsakega izmed nas čaka konec življenja in ko se to zgodi nas seveda naši zanamci pokopljejo. Ob teh težkih trenutkih je težko vedeti kaj bi pravzaprav storili. Rajnemu v spomin je vedno potrebno postaviti nek spomenik tako, da se ga bomo lažje spominjali. Nagrobni spomeniki predstavljajo neko skulpturo ob kateri se spominjamo na našega dragega pokojnika. Včasih so bili to le preprosti kamni z vklesanim napisom vendar danes, ko se je kamnoseštvo močno razvilo so lahko te skulpture res enkratne.

Nagrobni spomeniki, ki jih dan danes vidimo na grobovih niso čisto običajni. Poleg vklesanih napisov, ki so ponavadi pozlačeni imajo dodano tudi vklesane podobe ali celo sliko pokojnika, da bi se lažje spominjali njegovega izgleda. Na nekaterih spomenikih lahko opazimo tudi izbočene črke in druge podobe. Skratka nagrobni spomeniki se med seboj skoraj vedno razlikujejo in so vsak po sebi unikatni.

nagrobni spomeniki

Nagrobni spomeniki so povečini izdelani iz marmorja vendar se je z leti za izdelavo spomenikov začel uporabljati tudi granit. Nagrobni spomeniki se med seboj razlikujejo. Nekateri nagrobni spomeniki se uporabljajo za žarne pokope. Tej so manjši in hkrati tudi cenejši. Drugi nagrobni spomeniki pa se uporabljajo za običajne pokope. Tej so ponavadi večji in bolj oglate oblike. Če vas zanima kako se izdelujejo nagrobni spomeniki obiščite spletno stran petrotek.si kjer lahko izveste bolj podrobne informacije na temo same izdelave.

Tudi vi potrebujete nagrobni spomenik? Izpolnite brezplačni obrazec na spletni strani in v kratkem vas bomo kontaktirali v zvezi z izdelavo samega spomenika. Upoštevali bomo vse vaše želje ter prošnje, da bomo zagotovili lep spomin na vašega pokojnika.  Če imate še kakršnokoli vprašanje pa nas lahko kontaktirate tudi na info@petrotek.si kjer vam bomo z veseljem odgovorili na zastavljena vprašanja.

Zagotavljamo vam, da boste z storitvami podjetja Petrotek res zadovoljni. Smo hitri in zanesljivi predvsem pa upoštevamo prav vse vaše želje.