Veliko nas je ljubiteljev zimskih športov, kateri smo spremljali vsako tekmo naše šampijonke Tine Maze, in po njeni upokojitvi trdili, da take snežne kraljice še dolgo nebo. Vendarle smo zelo hitro spoznali da smo se še kako ušteli, saj je kot strela iz neba priletela Ilka Štuhec! Ilka Štuhec, rojena 26.10.1990 je prvič stopila na smuči pri rosnih dveh letih in pol. Njeno kariero so zaznamovale že številne resnejše poškodbe, za katere pa upa, da je z njimi končno zaklučila. Naj vam še povemo da je leta 2009 uspela zaključiti II. gimnazijo Maribor, sedaj pa šolanje nadaljuje na Ekonomsko – poslovni falukteti v Mariboru.

ilka štuhec

Še do nedavnega je bilo znano, da je bil najboljši uspeh naše Ilke četrto mesto na superveleslalomu v Beaver Creeku leta 2013. V sezoni pa nas je s svojo prvo zmago presenetila v smuku v Lake Louisu. Prvič v svoji karieri se je na tekmi za svetovni pokal potegovala za zmagovalni oder in to kar na dveh tekmah, in naj poudarimo, da se je vse to zgodilo v samo dveh dneh. Vsekakor pa je z tem postavila nov mejnik v slovenskem smučanju. To je do sedaj uspelo le sedmim slovenskim športnikom do sedaj.

Veseli smo da se je tudi za Ilko trdo delo več kot očitno izplačalo, saj ji je že uspelo nekaj, kar ni niti Tini Maze. To pa sta dve zmagi v dveh dneh in stati na najvišji stopnički. Tina Maze je v svoji več kot uspešni karieri osvojila 4 smukaške zmage, Ilka Štuhec pa je za tri zmage v smuku potrebovala slab mesec dni, vendar pa o kristalnem globusu še ne razmišlja. Seveda pa vsi držimo pesti za še več takih uspehov Ilke Štuhec, katera nas bolj in bolj preseneča iz dneva v dan!