Ko gledamo v zgodovino, je zelo veliko dogodkov, na katere se ne radi spominjamo, saj so grozni prikazi tega, kaj vse smo ljudje sposobni narediti. Ali se zavedate, da je obisk golega otoka zelo porastel v zadnjih letih? Zakaj je temu tako? Zato, ker si ljudje želijo spoznati resnico, želijo podoživeti občutke, ki so jih ti ljudje imeli, ko so se znašli na golem otoku. Goli otok je otok, kamor so vozili vojne ujetnike in vsekakor je prav, da se o tem govori, saj se le tako lahko sodobni ljudje naučimo, kje so tiste meje, ki jih preprosto ne smemo več prestopiti.

goli otok

Nikar si ne mislite, da je Goli otok prijeten za obisk, če obiščete kraje, kjer se nahajajo stare zgradbe, ki so bile namenjene ne preveč prijetnim stvarem pred toliko leti. Vsekakor je prav, da se o tem več govori, tako da tudi vzpodbujamo to, da ljudje tja hodijo, da razširijo zgodbo o tem, kaj se je tam dogajalo in tako ljudi informirajo o grozotah, ki jih seveda ne želimo več nikoli videti.

Na ta način se ljudem gradi zidove, ki jim preprečujejo, da bi lahko nekdo pomislil na kaj takega v prihodnosti. Pomembno je, da so domačini Goli otok na nekaterih mestih pustili tak, kot je bil, saj tako ohranjajo znake iz preteklosti in to je tisto, kar ima neko vrednost. Ljudje se tam lahko zamislijo. Seveda obisk tega kraja ni prijeten, saj so prizori kar malo sarhljivi, toda tako pač je nekoč tu bilo in s tem se je potrebno sprijazniti. Goli otok se nahaja na Hrvaškem. Gre za turistično dobro poznan kraj, zato Goli otok seveda vsako leto obišče nemalo število turistov. To pa pomeni, da lahko domačini Goli otok tudi nekako izkoristijo za prihodek, kar se nam tudi zdi čisto smiselno.