Družabne igre vedno bolj pridobivajo na svoji priljubljenosti, saj v času nasičenosti z mobilno tehnologijo, ponujajo kakovostno preživljanje prostega časa, ob tem pa vsem generacijam servirajo obilo poučne zabave. Panj otroških sanj Chebeltza vam ponuja številne družabne igre za dolge zimske večere – od klasičnih človek ne jezi se, pa vse do najaktualnejših namiznih iger, kjer boste pošteno morali pretegniti vaše male sive celice in se izkazati v vlogi detektiva, pustolovca ali stratega.

Z izbiro prave družabne igre boste popestrili prosti čas celotni družini, ob tem pa naredili za vse tudi nekaj koristnega, saj se boste ob igranju bolje spoznali in povezali. Pogosto smo presenečeni, koliko dobrega za medsebojne odnose lahko naredimo ob igranju družabne igre, saj se ob tem učimo sodelovanja (predvsem pri igrah, kjer je potrebno tvoriti skupine), sprejemanja zmage in poraza, opazovanja čustev soudeležencev in treniramo svoje komunikacijske sposobnosti.

Znana je tudi marsikatera znanstvena raziskava, ki je v predmet svojega preučevanja zajela otroka in vpliv igranja družabnih iger na njegov razvoj – ob tem je bilo ugotovljeno, da otrokom igranje družabnih iger pomaga pri jezikovnih sposobnostih, boljših matematičnih in logičnih veščinah, prostorski predstavi in pri splošni razgledanosti.

družabne igre

Veliko zabave in malo zdrave tekmovalnosti

Pri izbiri družabne igre za vas ali darilo nekomu, premislite katera bi bila najbolj primerna. Upoštevajte starost igralcev, ki jo bodo igrali, saj je prvoten namen družabnih iger združevanje generacij. Prav tako pozornost namenite izbiri tematike, saj mora ta ustrezati zanimanjem tistih, ki jo bodo igrali – na voljo imate miselne družabne igre, detektivske izzive in igre z razburljivo strateško tematiko, ki jo boste igrali pozno v noč. Vedno pa se lahko odločite tudi za klasične karte, damo ali potapljanje ladjic, ter se tako vrnete v čas brezskrbnega otroštva.

Bliža se božični čas, ko se družine zberejo in obudijo praznični duh. Popestrite si te neprecenljive skupne večere s kakšno dobro družabno igro, ob kateri boste vsi malo tekmovali, predvsem pa se od srca nasmejali.