Delovni čevlji so zelo pomemben del delovne opreme. Tukaj je spletna trgovina z najkakovostnejšimi čevlji Helly Hansen, k is zelo cenjeni, ker so udobni in funkcionalni. Delovni čevlji morajo biti primerni poklicu. Če delate v težkih razmerah, kjer vam kaj na noge lahko pade ali lahko pohodite kaj ostrga, potrebujete čevlje z zaščiteno kapico, zaščitenim podplatom ter peto. Če pa delate v razmerah, ko ste dosti v gozdu ali na terenu, kjer sta mraz ter vlaga, tudi voda in sneg, potem potrebujete nepremočljive čevlje,  ki dihajo. Noge morate imeti vedno suhe, če se hočete dobro počutiti, opraviti svoje delo dobro in pri tem ne zboleti.

delovni čevlji

Kakovostni delovni čevlji si lahko nizki, srednje visoki in visoki. Izberete tiste, ki vam najbolj pridejo prav za delo, ki ga opravljate. Poleg tega morate gledati tudi na svojo nogo, kakšna je. Noge so različne, lahko so nize ali visoke, podplati so lahko ozki ali široki, prsti so lahko bolj ali manj razviti. Najboljše je, da so delovni čevlji nekoliko večji, kot je vaša noga, da lahko vanje obujete debelejše ali volnene nogavice, ki vas bodo ščitile pozimi in v mrazu. Najboljše so volnene ali lanene nogavice, ker se v njih ne boste potili, nekoliko slabše so bombažne.

Na razpolago je tudi nekaj barv. So lepega dizajna in všečnih barv. Ob straneh pa imajo nekateri čevlji odsevnike za to, da vas opazijo v gozdu ali v prometu. Nekateri delovni čevlji imajo podložene jezike in zaščite proti žuljem, da vas ne tiščijo in da ne dobite otiščance na nogah, ker potem ne boste moli delati.

Če jih boste naročili preko interneta predlagamo, da jih preizkusite na čistem kraju, ker jih lahko v primeru, da ne bi bile prave velikosti, tudi zamenjate ali vrnete. Ti čevlji imajo kar dolgo garancijo, ki pa je skoraj nikoli ni treba uveljaviti.