Sodobni načini potovanja so močno spremenili turistično ponudbo, ki postaja vse bolj usmerjena v zadovoljstvo uporabnikov. Butični hotel je običajno majhen hotel, ki zadovolji tudi najbolj zahtevne goste, pri čemer se usmerja na omejeno število gostov, ki cenijo predvsem intimo.

Kaj sploh je butični hotel?

Ideja o butičnih hotelih je v zadnjih letih, celo desetletjih prodrla v različne dele sveta. Začetki butičnih hotelov segajo v osemdeseta leta prejšnjega stoletja, ko so se majhni hoteli začeli pojavljati v večjih mestih razvitih držav, na primer v Londonu, San Franciscu in New Yorku. Od tam se je ideja počasi širila v vse dele sveta, vključno s Slovenijo, ki se danes pogosto poimenuje kar butična destinacija za petične goste. In prav k temu prispevajo tudi butični hoteli.

Zakaj je butični hotel priljubljena izbira zahtevnih gostov?

Med ključne lastnosti, ki določajo butične hotele sodi njihova majhnost. Običajno gre za urbane hotele, ki imajo manjše število sob, saj temeljijo na zagotavljanju osebnega stika s prav vsakim gostom, ki zaide med njihove stene. In prav to intimo in občutek sprejemanja njihovi gosti najbolj cenijo ter se k obisku vedno znova vračajo.

butični hotel

Butični hoteli prepričajo tudi najbolj zahtevne goste.

Vse butične hotele določajo sodobna urejenost z umetniškimi posebnostmi (pogosto kar dizajnersko oblikovanimi), zaradi katerih taki hoteli močno odstopajo od hotelov, ki so naravnani v množične obiske. Prav urejenost butičnih hotelov, ki zagotavlja tudi njihovo izstopanje iz množice drugih hotelov, zagotavljajo stalen dotok gostov, ki se brez težav potrudijo, da tako majhne hotele v resnici sploh najdejo.

Skrb za gosta je v butičnih hotelih na prvem mestu. Omenili smo že, da so to hoteli, ki ne iščejo množičnega turizma, pač pa se posvetijo vsakemu gostu. Ponudba v teh hotelih zagotavlja nabor možnosti na področju kulture, umetnosti, pa tudi hrane – prepričani smo, da boste z enostavno prošnjo pri receptorju dosegli veliko. Ker je vaše zadovoljstvo, njihov glavni cilj.